Eerste uitslaande brand

Dag bloglezers!

Gisterenavond kreeg ik mn eerste oproep voor een uitslaande brand. Ik was net terug van de brandweerschool in Kortrijk en had de autosleutels nog vast waardoor ik direct kon vertrekken naar de kazerne. Ik moest met de auto passeren in de buurt van de brand. Het kruispunt Zeebruggelaan/Kerkstraat stond helemaal onder de rook. Ik was redelijk snel in de kazerne en ben meegereden met de tankwagen van 12000 liter.

Toen we toekwamen sloegen er serieuze vlammen door het dak van het achtergebouw. Het eerste wat ik deed was helpen met een ladder te zetten tegen de ommuurde tuin. Daarna heb ik een standpijp aangesloten op de hydrant en een verbinding gelegd naar de tankwagen. Dankzij mij konden ze dus blussen! Daarna heb ik nog samen met een andere brandweerman gezorgd voor verlichting via een generator aan de achterkant van het gebouw. Wanneer de blussingswerken gedaan waren heb ik dan nog onder leiding van de sergeant en onderluitenant wat nageblust.

Wat mij vooral opviel was dat de pers alom aanwezig was! Ik zag twee fotografen, een tv-ploeg, een radioman, … Hoe zij dit wisten weet ik niet…

Het artikel in de krant van West-Vlaanderen kan je via deze link lezen!

Het artikel in het Nieuwsblad kan je via deze link lezen!

Korte Focus-reportage kan je via deze link bekijken. De reportage begint op 4:45.